listen his song carefully !

Monday, 5 December 2011

cerita cinta said hafiz !

kau tahu Said , cerita kau macam aku . tobadd sebijik . cume awek laen laen ! okay , aku cerita balek kay . aku copy paste je . aku faham perasaan kau . mmg sakitkan , maybe gurfie kau ada sesuatu yg tersirat dan tersurat kot . chill lah -.- gurlfie kite same kott . hee ! Said , nasihat aku kat kau :
1) sabar dan tenang dengan apa yg berlaku
2) teroskan kehidupan , biarlah ape yg terjadi sekalipun
3) jangan sakit hati kalau perempuan tu ada post bukan bukan pasal kau , sebenarnyer dia yg hipokrit sbb buad macam tu kat kau
4) jangan biar perempuan tu musnahkan hidup kau , biarlah kau geram ke ape . yg penting jangan maki dia .dosa tu
5) kalau sakit hati , menangis je jangan tahan . nanti lama lama kau akan lupa walaupun lambat
6) jangan terkejut kalau suara kau berubah
7) kalau nak kan dia balek , berbincang ngan dia kay
8) aku taktahu nak bagi apa dah . cuma ingat , harini perempuan tu buat kat kau , hari laen janji kat aku jangan buat ney kat perempuan laen . cintakan dia , sygkan dia . jaga dia baek baek
9) yg laen tu . just fikir positif kalau kau tahu dia nak ada boyfie baru dah

ney kisah diorang . sikit jaa aku dapat cerita , sbb aku tahu sikit jaa , yg penting kau tu dah mcm adek aku dah :
  Dulu aku ade bace post kat blog Iera . tahukah anda , post tuh buat hati aku sakit .
Post tuh bukan pasal aku tapi sebaliknye .
About seorang lelaki . dulu Iera off wall sebab aku tak suke lelaki tuh walling ngan die .
And time tuh aku suka , die memang paham aku . Then tetibe terbace blog die pasal lelaki tuh . Siap otp ngan die . Kejadah ? memang aku SUKA bila Iera bagi num fon die kat lelaki tuh . Tapi time tuh aku diam . aku malas nak bagi tau kau Iera :')
sampai lah kau tanye aku kalau aku ade terbace post tuh . yes , cepat-2 kau privatekan blog tanak bagi aku baca . tapi da terlewat sayang . aku da bace dan aku diam . till one day , lelaki sama muncul dalam status kau . kau masih texting ngan die kan wlaupon tau yg aku da tau pasal korang :')
Ok finee sayang , you hurt me most :')
the end :'(

starting new life -.-

kau cinta pertamaku
kau cinta terakhirku
tiada apa yang bisa ku nafikan kasih kita
kau air dimataku
satu antara seribu
tiada antara di dunia
mungkinkan terputus di tengah jalan
mungkinkan terlerai tanpa ikatan
usah ragu dengan takdir
kau air dimataku
satu antara seribu
tiada antara di dunia
mungkinkan terputus di tengah jalan
mungkinkan terlerai tanpa ikatan
usah ragu dengan takdir

mungkin kitakan berbeza haluan
berakhirnya cerita percintaan
segalanya ketentuan tuhan
mungkinkan terputus di tengah jalan
mungkinkan terlerai tanpa ikatan
usah ragu dengan takdir
mungkin kitakan berbeza haluan
berakhirnya cerita percintaan
segalanya...
segalanya..
mungkinkan terputus di tengah jalan
mungkinkan terlerai tanpa ikatan
usah ragu dengan takdir
mungkin kitakan berbeza haluan
berakhirnya cerita percintaan
segalanya ketentuan tuhan
segalanya ketentuan tuhan....